آموزش های رایگان اینترنت رایانه ایمیل سایت وبلاگ تحقیق نرم افزارها تحقیقات علمی

آموزش های رایگان اینترنت رایانه ایمیل سایت وبلاگ تحقیق نرم افزارها تحقیقات علمی

آموزش های رایگان اینترنت رایانه ایمیل سایت وبلاگ تحقیق نرم افزارها تحقیقات علمی

آموزش های رایگان اینترنت رایانه ایمیل سایت وبلاگ تحقیق نرم افزارها تحقیقات علمی

استابلایزر یا تثبیت کننده ی ولتاژ چیست؟

 استابلایزر یا تثبیت کننده ی ولتاژ چیست؟  

 

معرفی دستگاه استابلایزر (Stabilizer)


تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها ، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی ، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که آسیب های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا ً در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه همچون موتور ، کمپرسور ، پاور و غیره اتفاق می افتد .

به همین منظور برای حفاظت از لوازم برقی خانگی و اداری بخصوص کولر گازی ، یخچال ، لباسشوئی ، سیستم صوتی و تصویری و کامپیوتر و غیره 000 حتما ً باید از دستگاههای استابلایزر استفاده نمود همچنین لازم به ذکر است ، فروشندگان و تولید کنندگان این گونه لوازم در قبال اشکالات به وجود آمده به دلیل نوسانات برق در دستگاه های فاقد استابلایزر هیچ گونه گارانتی و ضمانتی ارائه نمی نمایند .

در ضمن هزینه ناشی از خسارات احتمالی و عملکرد نا مطلوب دستگاه در اکثر مواقع به مراتب بیش از هزینه پیشگیری (استفاده از استابلایزر) می باشد .


تفاوت ترانس های استابلایزر با محافظ ها

دستگاه محافظ ، فقط دارای یک برد الکترونیکی می باشند که به هنگام بالا و یا پائین بودن ولتاژ برق شهر از حدتعریف شده برق را قطع می نمایند و نیز یک مدار تاخیر جهت وصل مجدد برق شهر با زمان معین می باشند که این سیستم به دلیل بدوی بودن آن محافظ مطمئن و کاملی برای دستگاههای مصرف کننده نمی باشد ولی استابلایزرفاصله میکروکنترولرهوشمند با توانائی ها و ویژگی هایی که در ذیل به برخی از آنها اشاره شده محافظ بسیار مطمئن برای لوازم برقی می باشد.

  • تثبیت برق شهر

برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین دلیل استفاده از استابلایزر میتواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی عمر و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.

  • محافظت در مقابل اتصال کوتاه

اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده ، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می نماید .

  • کاهش هزینه مصرف برق

افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر ، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا 25% نیز می باشد .

  • محافظت در مقابل رعد و برق و های ولتاژ (High Voltage) و نوسانات لحظه ای و اسپایکها


 استابلایزر یا تثبیت کننده ی ولتاژ چیست؟ 

این دستگاه جهت جلوگیری از نوسان و پرش های ناگهانی برق شهری (V220 ) و برق سه فاز برای محافظت از کلیه ی لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد این استابلایزر با داشتن سیستم میکروپروسسوری ولتاز ورودی را اندازه گیری کرده و با توجه به کاهش یا افزایش ولتاژ در ورودی را تشخیص داده و در خروجی ولتاژ V220 یا 380Vثابت با دقت %1 و به صورت خطی و پیوسته د رخروجی ارائه می دهد و همچنین با داشتن هسته ی حلقوی از جنس مس و جاروبک ذغال با چرخش بر روی سطح هسته ی حلقوی خروجی ثابت ارائه می دهد.

انواع استابلایزر
استابلایزر یا همان ترانس محافظ برق به دو دسته تقسیم می گردد :
دسته اول استابلایزرهای رله ای(استابلایزرهای پله ای) بوده که طریقه ی کارکرد این نوع استابلایزرها تنظیم ولتاژ با دقت 10V می باشد. که با سری AVR شروع می گردد و شامل آمپرهای 2 الی 32 آمپر خانگی و در مدلهای صنعتی از 9 تا 20 آمپر می باشد.
دسته دوم استابلایزرهای SERVOE این نوع استابلایزرها با داشتن سیستم حلقوی و برد میکروپروسسوری بوده و تنظیم ولتاژ با دقت 1V می باشد که با سری STB-11 در مدل های تک فاز و مدل های سه فاز با سری STB-33 ارائه می گردد. این نوع استابلایزرها در رنج وسیع از 6A تا 80A در مدلهای تک فاز و سه فاز از 9A تا 600A ارائه می گردد.

چرا باید از استابلایزرها استفاده کنیم؟
تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها ، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی ، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که آسیب های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا ً در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه همچون موتور ، کمپرسور، لباسشوئی، کولر گازی، دستگاههایCNC، دستگاههایPLC ، دستگاههای چاپ و برش، دستگاههای پزشکی، دستگاههای بافندگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد .
به همین منظور برای حفاظت از لوازم برقی خانگی و اداری بخصوص کولر گازی ، یخچال ، لباسشوئی ، سیستم صوتی و تصویری و کامپیوتر و غیره حتما ً باید از دستگاههای استابلایزر استفاده نمود همچنین لازم به ذکر است ، فروشندگان و تولید کنندگان این گونه لوازم در قبال اشکالات به وجود آمده به دلیل نوسانات برق در دستگاه های فاقد استابلایزر هیچ گونه گارانتی و ضمانتی ارائه نمی نمایند.

  معرفی استابلایزر دلتا:

استابلایزرهای فوق حرفه ای دلتا DELTA جزو بهترین کنترل کننده های ولتاژ برق در سراسر دنیا میباشد و دارای بهترین کیفیت میباشد وقادر است نوسانات را به نحوی بسیار عالی و فراتر از دیگر دستگاه های موجود در بازار ، حتی نوساناتی که با چشم دیده نمی شود را بر طرف کند و ولتاژی بسیاردقیق و مطابق با برق ایران (220ولت ثابت برای هر فاز) را به کاربران خود ارائه دهد ، این نوع استابلایزر ها مجهز به سروو موتور از نوع استوانه ای میباشد که دقت عملکرد بسیار بسیار دقیقی دارند.
استابلایزرهای دلتا DELTA طراحی شده برای تصحیح ولتاژ برق (فیلتر جهت افزایش و کاهش ولتاژ ) میباشد که میتواند از دستگاه های برقی شما ومناطق صنعتی به خوبی محافظت کند

مشخصات فنی استابلایزر های دلتا DELTA


1-قابلیت کنترل میکروپروسسوری هر فاز به صورت مجزا به وسیله سه سروو موتور
2-خروجی کاملا خطی
3-در تمامی مدل های موجود از سیم پیچ داخلی تماما مس استفاده شده که باعث راندمان 100% واقعی میشود.
4-دارای حفاظت های ایمنی Over Voltage , Under Voltage , Phase failure و کلیه حفاظت های جانبی
5-فرکانس 50 تا 60هرنز
6-دمای کارکد از 20 - تا 60 + درجه سانتیگراد
7-دارای چرخ جهت جا به جای بسیار آسان
8-نشان دهنده ولتاژ ورودی و خروجی بین هر فاز ، فاز و نول و جریان مصرفی هر فاز به صورت مجزا
9-شکل موج کاملآ سینوسی در ولتاژ خروجی
10-دارای سیستم قطع جریان دستگاه در صورت ولتاژ زیاد از حد

همچنین در تمامی موارد قیمت این نوع استابلایزرها نسبت به قیمت وسایلی که توسط این دستگاه محافظت میشوند خیلی کمتر است که باعث صرفه جویی در هزینه میشود.



 

       





منبع:

http://peymanelc.com/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/item/120-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-%D8%AA%D8%AB%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%DB%8C-%D9%88%D9%84%D8%AA%D8%A7%DA%98-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F.html